...

Türk Dili I Dersi Online Ara Sınav Duyurusu

TÜRK DİLİ-I DERSİ ARA SINAV (VİZE) DUYURUSU

TEAMS (ADANA MYO’DA PERCULUS) UYGULAMASI ÜZERİNDEN UZAKTAN EĞİTİMLE YÜRÜTÜLEN UTD-101 / EFGZ-103 TÜRK DİLİ-I DERSİNİN ARA SINAVLARI (VİZE) ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATOSUNUN ALDIĞI KARAR GEREĞİNCE lms.cu.edu.tr ADRESİNDEN ONLİNE OLARAK YAPILACAKTIR.

PANDEMİ SÜRECİNDE ALINAN YENİ KARARLAR GEREĞİ YÜZ YÜZE SINAV YAPILMAYACAKTIR.

SINAVA GİRMEK İSTEYEN ÖĞRENCİLER “ lms.cu.edu.tr “ ADRESİNDEN “ Microsoft 365 Oturum Aç“  SEKMESİNİ TIKLAYARAK CANLI DERSLERE GİRERKEN KULLANDIKLARI KULLANICI ADI VE PAROLA İLE SINAVA GİREBİLECEKTİR. SINAVA MASAÜSTÜ, DİZÜSTÜ, TABLET VEYA AKILLI CEP TELEFONU İLE GİRİLEBİLİR.

ONLİNE OLARAK YAPILACAK ARA SINAVLA İLGİLİ BİLGİLER:

1.       ÖĞRENCİLER ARA SINAVA “ lms.cu.edu.tr ÜZERİNDEN 28 KASIM CUMARTESİ GÜNÜ SAAT 10.00 İLE 19.00 ARASI GİREBİLECEKTİR. SORULARI CEVAPLAMA SÜRESİ TOPLAM 30 DAKİKA OLDUĞUNDAN SINAVA GİRİLMESİNDEN 30 DAKİKA SONRA SINAV OTOMATİK OLARAK SONLANDIRILACAKTIR. BU YÜZDEN 30 DAKİKA İÇİNDE BÜTÜN SORULARIN CEVAPLANMIŞ OLMASI GEREKMEKTEDİR. SINAVIN BİTİŞ SAATİ 19.00’DA OLDUĞUNDAN EN GEÇ 18.30’DA SINAVA GİRİŞ YAPILMALIDIR. 18.30’DAN SONRA SINAVA GİREN ADAYLARIN SINAV SÜRESİ 19.00’DA SINAV SONLANDIRILACAĞI İÇİN SÜREYİ 30 DAKİKA KULLANMALARI MÜMKÜN DEĞİLDİR.

2.       ARA SINAV ÇOKTAN SEÇMELİ TEST YÖNTEMİYLE 20 SORUDAN OLUŞACAKTIR.

3.       ÖĞRENCİLERİN SINAVA GİRMEDEN ÖNCE BAĞLANTI KESİNTİSİ VE BENZERİ TEKNİK SORUNLAR YAŞAMAYACAKLARI UYGUN ŞARTLARI SAĞLAMALARI KENDİ SORUMLULUKLARINDADIR.

SINAVA GİRDİKTEN SONRA YAŞANACAK BİR KESİNTİ HALİNDE;

a.       ÖĞRENCİ SINAVA KALDIĞI YERDEN (30 DAKİKALIK SINAV SÜRESİ DOLMAMIŞ OLMAK KAYDIYLA) DEVAM EDEBİLİR. SINAVA GİRDİKTEN SONRAKİ KESİNTİ VB. SORUNLARDA SINAVA EKSTRA SÜRE EKLENMEYECEKTİR.

b.       SINAV, ÖĞRENCİNİN SINAVI BAŞLATTIKTAN 30 DAKİKA SONRA (ÖĞRENCİ SINAVI TAMAMLAMAMIŞ OLSA BİLE) SİSTEM TARAFINDAN SONA ERDİRİLİR.

c.       SINAV SONLANDIRILDIĞINDA ÖĞRENCİNİN O ZAMANA KADAR VERMİŞ OLDUĞU CEVAPLAR DEĞERLENDİRİLİR.

d.       SINAV GÜN VE SAATİNDE SINAVA HİÇ GİRİŞ YAPMAMIŞ ÖĞRENCİLERE MAZERET SINAV HAKKI VERİLMEZ. SADECE SINAVA GİRMİŞ FAKAT SINAV DEVAM EDERKEN ELEKTRİK, İNTERNET VB. KESİNTİLER SONUCU SINAVI YARIM KALAN ADAYLARIN MAZERET DİLEKÇESİ DEĞERLENDİRMEYE ALINIR.

4.       SINAV SORULARI ARDIŞIK OLDUĞUNDAN BİR SORUYA CEVAP VERMEDEN DİĞER SORUYA GEÇİLEMEYECEKTİR. BOŞ BIRAKTIĞINIZ YA DA CEVABINI DEĞİŞTİRMEK İSTEDİĞİNİZ SORUYA TEKRAR DÖNME İMKANINIZ OLMAYACAĞINDAN SORUYU CEVAPLAMADAN DİĞER SORUYA GEÇMEYİNİZ.

5.       SINAV GÜN VE SAATİNDE ONLİNE OLARAK SINAVA GİRMEYEN ÖĞRENCİLERİN ARA SINAV NOTU “GR” OLARAK KAYDEDİLECEK VE SINAVA GİRMEMİŞ SAYILDIKLARINDAN ARA SINAV ORTALAMASI “0” (SIFIR) SAYILACAKTIR.

UYARI-1: ADANA MYO ÖĞRENCİLERİNİN DİKKATİNE! ADANA MYO ÖĞRENCİLERİNİN SINAV TAKVİMİNDE DAHA ÖNCEDEN SINAVIN “ALMS” SİSTEMİNDEN YAPILACAĞI DUYURULMUŞTU. ANCAK TÜRK DİLİ DERSİ ARA SINAVI “ALMS” ÜZERİNDEN DEĞİL “lms.cu.edu.tr” ADRESİNDEN YAPILACAKTIR.

UYARI-2: SINAV SORULARININ EKRANDAN FOTOĞRAFININ ÇEKİLİP WATSAPP VB ORTAMLARDA PAYLAŞILMASI KESİNLİKLE YASAKTIR. BU YASAĞI ÇİĞNEYEN ADAYLARIN YASAL YÜKÜMLÜLÜKLERİNE UYMADIKLARINDAN HAKLARINDA DİSİPLİN SORUŞTURMASI AÇILACAKTIR.

UYARI-3: DERSİ ALTTAN ALAN ÖĞRENCİLERİN DERS KODU VEYA ADI FARKLI OLSA DA YUKARIDA YAZILI TÜM KURALLAR ONLAR İÇİN DE GEÇERLİDİR.