Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü

Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü çatısı altında;

Otomotiv Programı örgün öğretimde eğitim-öğretime devam etmektedir.

Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü, taşıma sektörünün dinamik ihtiyaçlarına odaklanarak, öğrencilere motorlu araçların bakımı, onarımı ve güncel taşıma teknolojileri konularında geniş bir eğitim sunan önemli bir alandır. Bu bölüm, öğrencilere araç mekaniği, elektronik sistemler, taşıma güvenliği ve otomotiv teknolojileri gibi konularda bilgi ve beceri kazandırarak, ulaştırma sektöründe etkili bir şekilde görev alabilmelerini amaçlar.

Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü, öğrencilere teorik bilgiyi pratik beceriyle birleştirme fırsatı sunarak, modern taşıma araçlarına dair geniş bir anlayış geliştirmelerine olanak tanır. Ayrıca, sektördeki teknolojik gelişmeleri ve sürdürülebilir ulaştırma çözümlerini takip ederek, öğrencilere sektördeki değişen dinamiklere uyum sağlama yeteneği kazandırır. Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü mezunları, otomotiv endüstrisi, taşıma şirketleri, bakım atölyeleri veya ulaştırma planlama alanlarında çeşitli kariyer fırsatlarına sahip olabilirler.