Tekstil Giyim Ayakkabı ve Deri Bölümü

Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü çatısı altında;

Tekstil Teknolojileri Programı örgün öğretimde eğitim-öğretime devam etmektedir.

Tekstil Giyim Ayakkabı ve Deri Bölümü, giyim ve tekstil endüstrisinin karmaşık dünyasında uzmanlaşmayı hedefleyen öğrencilere geniş bir bilgi ve beceri yelpazesi sunan önemli bir alandır. Bu bölüm, öğrencilere tekstil malzemelerinin seçimi, giyim tasarımı, üretim süreçleri, moda trendleri ve deri işleme gibi konularda derinlemesine bir eğitim sağlayarak, onları sektördeki taleplere uygun şekilde yetiştirmeyi amaçlar.

Tekstil Giyim Ayakkabı ve Deri Bölümü, öğrencilere hem teorik bilgi hem de pratik beceri kazandırmak adına laboratuvar çalışmaları, atölye uygulamaları ve endüstri stajları gibi fırsatlar sunar. Ayrıca, sürdürülebilir üretim yöntemleri ve yenilikçi malzeme teknolojilerine odaklanarak, öğrencilerin sektördeki gelişmelere duyarlı, çevresel etkiyi gözeten profesyoneller olmalarına olanak tanır. Tekstil Giyim Ayakkabı ve Deri Bölümü mezunları, giyim markalarında, tekstil fabrikalarında, ayakkabı tasarım stüdyolarında veya kendi moda atölyelerini kurarak sektörde çeşitli kariyer fırsatlarına sahip olabilirler.