...

Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu Meslek Yüksekokulu Öğrenim Bursu

Detaylı Bilgi için: Tıklayınız

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı, 2023-2024 akademik yılında ABD’de eğitim almak isteyen meslek yüksekokulu öğrencilerine bir akademik yıl boyunca eğitim bursu sağlayacaktır. Meslek Yüksekokulu Öğrenim Bursu (Community College Initiative Program) (CCI) adı verilen bu burs programı Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu tarafından yürütülmektedir.

Meslek Yüksekokulu Öğrenim Bursu kapsamında ABD’ye giden katılımcıların kendi alanlarındaki teknik bilgilerini, liderlik becerilerini ve İngilizce yeterliklerini geliştirmeleri amaçlanmaktadır. Program aynı zamanda profesyonel staj, alan çalışması ve toplumla etkileşim imkanı tanımaktadır. Program bitiminde diploma alınmayacak olup bursiyerlere katılım sertifikası sağlanacaktır.

Meslek Yüksekokulu Öğrenim Bursu, okul ve yaşam masraflarını, burs süresince sağlık sigortasını, kültürel faaliyetleri ve ABD’ye gidiş-dönüş uçak bileti ücretini kapsamaktadır.

2023-2024 akademik yılına yönelik başvurular için uygun olan sekiz alan aşağıda listelenmiştir. Adaylar, yalnızca belirtilen alanlar altına düşen alt uzmanlıklar arasından tercih yapabilmektedir. Belirtilen alan ve alt alanlar dışında akademik ilgileri olan adaylar bursa seçilmeyecektir.

ZİRAAT: Tarımsal İşletme, Tarımsal Coğrafi Teknoloji,  Tarımsal Üretim Yönetimi, Hayvan Bilimi, Çevre, Bahçecilik ve Koruma, Sürdürülebilir Tarım.

UYGULAMALI MÜHENDİSLİK: Mimarlık, Otomotiv Teknolojisi/Servis Yönetimi, Bilgisayar Destekli Tasarım, İnşaat Yönetimi, Elektrik-Elektronik ve Elektro-Mekanik Teknolojiler, Isıtma-Soğutma Havalandırma, Makina Tamir: Otomasyon Sistemleri, Üretim Mühendisliği Teknolojisi, Mekatronik, Yenilenebilir Enerji Teknolojileri, Robotik, Kaynak Teknolojisi.

İŞLETME YÖNETİMİ: Muhasebe, Saymanlık, İş Planlama, Girişimcilik, Küçük İşletme Yönetimi, Müşteri Hizmetleri, Pazarlama, Reklam ve Halkla İlişkiler, Sosyal Medya Yönetimi, İdari Asistanlık, Ofis Yönetimi, İş Operasyonları Destek ve Hizmetleri, İnsan Kaynakları, Uluslararası İşletme (Dış Ticaret), Liderlik Geliştirme, Kurumsal Liderlik, Proje Yönetimi.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ: Çocuk Eğitim Merkezi/Kreş Yönetimi, Bebek Bakım ve Okul Çağı Uzmanlığı, Okul Öncesi Eğitimi ve Gelişimi, Özel Eğitim.

BİLGİ TEKNOLOJİSİ: Bilgisayar Bilgi Sistemleri ve Bilgisayar Bilimi, Bilgisayar Ağ Teknolojileri, Siber Güvenlik, Coğrafi Bilgi Sistemleri, IT Teknisyeni – Bilgisayar Destek Uzmanı, Ağ Teknisyeni.

DİJİTAL MEDYA, GAZETECİLİK VE İLETİŞİM: Dijital Medya, Gazetecilik ve İletişim, Grafik Tasarım, Halkla ve Medya ile İlişkiler, Sosyal Medya Yönetimi, Web Tasarımı, Web Geliştirme.

SOSYAL HİZMETLER, SAĞLIK VE KAMU GÜVENLİĞİ: Halk Sağlığı, İlk ve Acil Yardım, Yangın Güvenliği ve İtfaiyecilik, Flebotomi.

TURİZM VE OTELCİLİK YÖNETİMİ: Otel Yönetimi, Aşçılık ve Restoran Yönetimi, Toplantı ve Organizasyon Yönetimi, Turizm.